Koronavírus: Boris Johnson brit miniszterelnök tesztje is pozitív lett

Koronavírus: Boris Johnson brit miniszterelnök tesztje is pozitív lett

Boris Johnson Brit miniszterelnök koronavírus-tesztje is pozitív lett, ezért a Downing Street-i miniszterelnöki rezidenciáról irányítja a kormány munkáját. Jelentések szerint mérséklet tüneteket produkál, karanténban van.

Otthonában készített twitteres videóbejegyzésében arra szólította fel a brit lakosságot, hogy maradjanak otthon.

Nagy-Britanniában nemrég még laza előírásokat foganatosítottak csak a hatóságok, nem teszteltek nagy mennyiségben, és nem is zárták be az iskolákat. Végül aztán ezen a héten Boris Johnson rendkívüli bejelentés keretében az intézkedések szigorításáról beszélt. Eszerint bezárták nem a élelmiszereket és alapszükségleteket árusító üzleteket, naponta egyszeri szabadtéri testmozgás van engedélyezve a lakosságnak, ezen kívül csak munkavégzés vagy bevásárlás céljából szabad kimozdulni otthonról.

Hírdetés

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus. I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus. Together we will beat this. #StayHomeSaveLives pic.twitter.com/9Te6aFP0Ri — Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) March 27, 2020

Csak a legszükségesebb esetekben lehet az utcára lépni Nagy-Britanniában

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »