Koronavírus: A német belügyminiszter visszautasította Angela Merkel kézfogását

Horst Seehofer német belügyminiszter elutasította a Angela Merkel kancellár barátságos kézfogását a koronavírus németországi terjedése miatt.

Egy rövid videó azt mutatja, hogy Merkel Seehoferhez közeledik és kinyújtja a kezét. A német miniszter ezután jelzi, hogy nem fogadja a kézfogást – és ez nevetést vált ki a jelenlévők körében. Úgy tűnt, hogy maga Merkel szórakozik a vírusok elterjedésének megakadályozásán, és állítólag azt mondta Seehofernek, hogy „ez a helyes cselekedet”.

Seehofer vasárnap tájékoztatta a német médiát arról, hogy óvintézkedésként abbahagyta az emberekkel a kézfogást a koronavírus fertőzések miatt, amely a kínai Wuhan városban jelent meg és minden kontinensen elterjedt, az Antarktisz kivételével.

Hírdetés

A jelentések szerint Merkel hasonló kézfogás nélküli politikát folytat, amikor a múlt héten Keleti-Németországi választókerületében járt.

A hivatalosan megerősített koronavírus-esetek száma Németországban hétfőn 150-re nőtt a vasárnap 129-ről – jelentette be a Robert Koch, az Egészségvédelmi Intézettől. A szervezet szerint a vírus jelenleg „mérsékelt” kockázatot jelent az ország számára, írja az RT.

The post Koronavírus: A német belügyminiszter visszautasította Angela Merkel kézfogását appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »