Korona

Az utóbbi hetek fő témája a koronavírus volt s mindaz, amit ma tudunk erről a kórokozóról nem ígéri, hogy következő hetekben bármi megváltozik etekintetben. A helyzet sajátos, alig vannak térségünkben megbetegedések, mégis mindennapi életünkben alapvető változások következtek be, ott van a levegőben a bizonytalanságérzés, s a pánik fenyegető árnyéka is rávetül napjainkra.
Különféle összeesküvéselméletek látnak napvilágot, és terjednek a világhálón futótűzszerűen, ezek között vannak egészen elszálltak, de vannak olyanok is, melyekben találhatunk rációt.
De akár biológiai fegyver a Covid 19, akár spontán mutáció, akár véletlenül szabadult el, akár tudatosan és tervszerűen szabadították rá a világra, minden politikai elitnek kötelessége cselekedni ellene.
Még ma is vannak, akik az egészet mesterséges hisztériának tartják és túlzásnak a drasztikus állami intézkedéseket. Nekik azt javasoljuk, tájékozódjanak arról, hogy mi a helyzet Olaszország azon vidékein, ahol tombol a vírus és meggyőződhetnek arról, hogy ez akkor sem vaklárma, ha egyelőre térségünkben rendkívül csekély a koronavírus áldozatainak a száma.
A válság egyik tanulsága, hogy a magyarországi ellenzék már nemcsak politikailag és intellektuálisan, hanem morálisan is a végletekig lejáratódott. Akik képesek azon szomorkodni, hogy az első fertőzött nem magyar állampolgár, hanem iráni diák, akik képesek egy pusztító világjárványt is arra kihasználni, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak, azokról elmondható, hogy nemcsak a politikai, de az emberi felelősség minimuma sincs meg bennük.
Találóan írta a minap Schiffer András 
a facebook oldalán, hogy erre a társaságra nem lehet szavazni, hogy az egész ellenzék homogenizálódott, dékásodott, gyurcsányosodott, s az O1G betűszó írja le a leghívebben, amit világról, politikáról gondolnak. Ami – tegyük hozzá – szégyenletesen kevés. Orbángyűlölet, hatalom- és pénzéhség – ennyi az ellenzék közös nevezője, mögöttes motívációja és mozgatója.
Mindeközben a kormány a helyén van és bármennyire igyekszik a magyar közélet legaljasabb figurája, Gyurcsány Ferenc 
mocskolni a miniszterelnököt, minden kormányzati lépés és megnyilatkozás azt igazolja, hogy a kabinet nemcsak a békés építkezésben, de válsághelyzetben is nagyságrenddel jobban teljesít, mint elődei.

Borbély Zsolt Attila

Hírdetés

A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »