Kórokozók, penész, szagok ellen ózongenerátorral mindenhol?

Kórokozók, penész, szagok ellen ózongenerátorral mindenhol?

A pandémia idején rengeteget olvashattál arról, hogy ózonnal fertőtlenítik a járműveket, iskolákat, egészségügyi intézményeket. Az ózonkezelés azonban sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint az eddig hitted.

Az ózongenerátorok használata minden olyan helyen indokolt lehet, ahol fontos a levegő tisztasága és a felület higiénia. Hatékony megoldás jelenthet vírusok, baktériumok, penész, kellemetlen szagok és még élősködők esetén is.

Az ózonos fertőtlenítés felhasználási területei

Az ózongenerátor készülékek alkalmazása ma már sok helyen környezetbarát kiegészítői a megszokott takarítási és felületfertőtlenítési módszereknek.

Hol használhatod? A teljesség igénye nélkül:

Az ózongenerátor készülékeket megvásárolhatod az OZONEGENERATOR.HU-nál is.

 

Ózonkezelés a hatékony vegyszermentes megoldás

Hírdetés

Az ózongenerátorok népszerűsége nem puszta véletlen. Az ózonkezeléssel vegyszerek nélkül, a környezetet nem károsítva pusztíthatóak el az egészségünket veszélyeztető kórokozók, penészgombák és emellett hatékonyan léphetünk fel az apró élősködők ellen is. A kellemetlen szagokat megszüntethetjük és újbóli kialakulásukat is elkerülhetjük rendszeres alkalmazásával.

Előnye, hogy az ózon olyan zugokba is bejut – például ágybetétek, padlószőnyegek, drapériák belseje – ahova a hagyományos vegyszerek nem tudnak.

Hogyan működik az ózongenerátor?

Az ózongenerátor a levegő oxigéntartalmát alakítja ózonná. Az ózon egy három oxigénatomból álló molekula. Nagyon erős a reakcióképessége. A fertőtlenítő hatását úgy fejti ki, hogy érintkezéskor azonnal reakcióba lép a kórokozókkal, azokat oxidálja. Ennek a folyamatnak az eredménye, hogy a káros anyagok megsemmisülnek, az ózonból pedig újra oxigén lesz.

Mivel az oxidáció pillanatok alatt lezajlik, az ózonkezeléshez nem kell sok idő. A használat ideje és gyakorisága függ a probléma jellegétől (például felületfertőtlenítés, vagy ágyi poloska), a célterület és a légtér nagyságától. Az ózonnal történő fertőtlenítés után pedig káros vegyszerek helyett oxigén marad vissza.

Az ózonkezelés a megfelelő alkalmazással rendkívül biztonságos. Az ózongenerátor használata után 30 perccel és egy alapos szellőztetést követően már be lehet menni a kezelt területre.

Az ózongenerátor készülékek használata egyszerű, szakképzettséget nem igényel és bárki által megtanulható. Ma már több típusban, méretben megtalálható magyarországi forgalmazóknál is.

Ha érdekel, neked melyik típusú készülék lenne a legalkalmasabb, nézz szét az OZONEGENERATOR.HU weboldalán!  

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »