Kormányzati változások, halottak a határon – Lázár magyarázatai

Sűrű és rejtélyes napok tengerén áll Lázár János újra az újságírók elő a kormányszóvivői tájékoztatón. A bevándorlásügy fejleményei (határvadászok, gyoda), a kormányzati tükörbenézés és Zombor Gábor ezt szorosan követő lemondása is az érdeklődés középpontjában áll.

Kormányinfó 20 – A témák Határvadászok, gyoda, hadsereg: egyre nagyobb nyomás nehezedik a kabinetre bevándorlásügyben. Több tucat halott egy furgonban az osztrák-magyar határ közelében. Kormányzati tükörbenézés: sok a titok, de Zombor Gábor egészségügyi államtitkár máris lemondott. Lázár hátrébb léphet a kormányzaton belül – sajtóinformációk. Norvég Alapok: kétkapus játék a kormány részéről? Egyéb  

Hírdetés

11:23Augusztus 13-a után két héttel kerül sor újra kormányszóvivői sajtótájékoztatókra, mióta ezeket Kormányinfó címmel sorszámozzák is, ez a huszadik. Számos, magyarázatra szoruló dolog történt azóta, nem is kevés éppen az utóbbi napokban: a keddi kormányzati tükörbenézést követően Zombor Gábor egészségügyi államtitkár távozott a kabinetből, az illegális határátlépők száma a szerb szakaszon megközelítette a 3000-et, miközben a gyoda néven közismertté vált kerítés még mindig nincsen készen, s a befejezésére vajmi kevés esély mutatkozik augusztus 31-éig. A kabinet már a hadsereg bevetésén is munkálkodik, ennek részleteiről adhat tájékoztatást Lázár János kancelláriaminiszter, Giró-Szász András oldalán. Tartsanak velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »