Kormányfőt és minisztert akasztottak volna a fideszes polgármester tüntetői

Kormányfőt és minisztert akasztottak volna a fideszes polgármester tüntetői

Alig egy hete még a teljes fideszes propagandagépezet Márky-Zay Péter független ellenzéki jelölttel foglalkozott, mert megemlítette: más diktatórikus országokban a kandelábereket plakátok ragasztásán kívül másra is lehetett még használni. (Magyarországon például LED-lámpákra cserélésre és 13 milliárd forint ellopására – a szerk.) Ezt a fideszes megmondóoldalak és politikusaik úgy interpretálták, hogy Márki-Zay akasztana. Ami persze szokásos fideszes hazugság és nettó baromság.

Ám 2007-ben nagyon is komolyan gondolták Lázár János akkori polgármester támogatói! Akkor – alig fél évvel Gyurcsány őszödi hazugságbeszédének kirobbanása után – ugyanolyan felfokozott volt a hangulat, mint manapság, mikor az orbánista lopás és arrogancia egyre világosabbá válik. Ehhez jött az a felháborító eset, hogy az akkori szocialista kormányzat be akarta zárni a hódmezővásárhelyi kórházat. Ez ellen – nagyon helyesen – a helyiek Lázár János akkori polgármester vezetésével tiltakozást szerveztek.

A tizenegy évvel ezelőtti, tízezer helyit megmozgató tüntetésen – ismét hangsúlyozzuk, nagyon helyesen – a vásárhelyiek kiálltak saját kórházukért, viszont ahogy a korabeli tudósításban is olvasható, a fideszesek által szervezett tüntetésen olyan agresszív üzenetek is megjelentek, melyeket most Márki-Zay fejére olvasnak. Így például akasztófát küldtek az akkori kormányfőnek, illetve kötelet akasztottak volna az akkori egészségügyi miniszter nyakába is.

Hírdetés

A fideszesek akkor egy rossz szót nem szóltak, most viszont ezzel próbálnak lejáratni. Hódmezővásárhelyen vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, a fideszes Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter indul.

Ja, Gyurcsány Ferencet és kormányát Orbánéknak az azóta eltelt nyolc év alatt nem sikerült elszámoltatni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »