Körkép.sk exkluzív: Felvidéki magyarok is vannak a szörnyű pozsonyi gázolás áldozatai között

Körkép.sk exkluzív: Felvidéki magyarok is vannak a szörnyű pozsonyi gázolás áldozatai között

Nyitókép: rendőrség fb-oldala

Ipolysági gimnazisták is várakoztak épp a Zochova utcai buszmegállóban október 2-án este, amikor 22.24 órakor közéjük hajtott egy Škoda Superb részeg sofőrje. A szörnyű tragédiában eddig összesen öten haltak meg, ketten kórházban vannak.

A Körkép.sk úgy értesült, közülük hárman az ipolysági gimnáziumban érettségiztek, Egyikük, H.R. sajnos nem élte túl a balesetet. Gimnáziuma ezekben az órákban búcsúzik tőle szívhez szóló üzenetben:

Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, H.R-tól. Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta a tragikus hír. Őszinte részvétünk R. családjának, mérhetetlen fájdalmukban osztozunk. Elfogytak a szavak. A csend beszél tovább. Az üresség. Emléked szívünkben örökké élni fog! Isten veled! Legyen békés a pihenésed, Ricsi!

Az elhunyton kívül további két, volt sági gimis fiatal is rosszkor volt rossz helyen. Közülük a helyi szlovák gimnáziumban érettségizett fiú állapota a súlyosabb, akit műtét után kórházban ápolnak. A magyar gimnáziumban végzett fiatal lány sokkos állapotban van, ő szerencsére könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hírdetés

Amint arról a Körképen több cikkben is beszámoltunk, a Szlovák Siketolimpiai Bizottság részeg titkára, Dušan Dědeček okozta a tragédiát, aki szintén ittas fiával ült gépkocsiba, és oltott ki öt emberéletet.

Dědeček vérében 1,6, fiában 1,0 ezrelék alkoholt találtak. Súlyosbító körülmény, hogy Dědeček mély megbánás helyett még az intézkedő rendőrökkel és mentősökkel szemben is agresszívan lépett fel.

Az eset óriási felháborodást okozott a szlovákiai társadalomban. A politikusok drákói büntetést sürgetnek és várhatóan nagyban szigorítják az alkoholos befolyásoltság következtében okozott balesetek miatti büntetést, akár a gépkocsi elkobzása és életfogytig tartó jogosítvány bevonás is szóba kerülhet.

A tragédiát az egyik biztonsági kamera is rögzítette.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »