Kórházba került Kovács László egykori MSZP-elnök

Kórházba került Kovács László egykori MSZP-elnök

Hiába keresik kitartóan volt kollégái, elnémult az egykori külügyminiszter telefonja.

A Blikk három hete még utolérte telefonon Kovács Lászlót, hogy érdeklődjön, miért költözött be egy fővárosi szociális intézménybe. Bár először csak dióhéjban válaszolt, később ő maga hívta vissz a lapot, hogy aztán az előző esti futballmeccsről és a Kisvárda csapatáról meséljen derűsen.

Hiller István azonban már hiába tárcsázta a napokban kitartóan a barátját – teszi hozzá a lap. „Az a telefonszám, amelyen évtizedeken keresztül értekeztünk, már nem él. Két másik barátjával napokon keresztül hívogattuk, de egyikünk sem érte el” – nyilatkozta a parlament MSZP-s alelnöke, aki pont Kovács Lászlót követte a párt élén. „Rendszeresen beszéltünk a legutóbbi időkig, aggódunk, hogy mi lehet vele, mert semmit sem tudunk róla” – tette hozzá.

Hírdetés

Mint azt a Blikk megtudta, Kovács Lászlót időközben egy másik intézménybe, egy kórházba szállították át. A politikus családja pár hete egy szűkszavú nyilatkozatban válaszolt az érdeklődésre: „Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek” – írta az exelnök felesége, Kovácsné Lucza Mónika, hozzátéve, hogy férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége.

A lap újbóli megkeresésére – korábbi közleményére hivatkozva – a család már nem kívánt többet elárulni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »