Kórházat bombázott Izrael- több mint 200 halott- már Biden is tűzszünetet követel

Kórházat bombázott Izrael- több mint 200 halott- már Biden is tűzszünetet követel

Egy kórházra is lecsapott az izraeli légierő, 200 felett a halálos áldozatok száma.A palesztin Egészségügyi Minisztérium beszámolója szerint már 212-en vesztették életüket a kiújult konfliktusban, köztük 61 gyermek, 35 nő és 16 idős – adta hírül a TRT World. Rajtuk kívül legalább 1400-an megsebesültek a különböző támadások során.

Miközben a Hámász és az Iszlám Dzsihád rakétatámadásokat indít izraeli területekre, addig az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Gázában pusztítanak légicsapásokkal, elsősorban a régió legfontosabb infrastruktúráját megcélozva.

Az egészségügyi minisztérium egyik épületét és az Al Rimal nevű klinikát is sikerült lebombázniuk és súlyos károkat okoztak ezen épületekben.

A hatósági közlemények szerint többen megsérültek a minisztériumi épület támadása során.

Hírdetés

Joe Biden amerikai elnök, hétfő este telefonon jelezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, hogy a maga részéről azt szeretné, ha Izrael tűzszünetet kötne a palesztinokkal.

Aprócska lépés volt ez, amit jelez, hogy ugyanaznap az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsában azt még megakadályozta, hogy a BT nyilatkozatban szólítson fel az erőszakos cselekmények beszüntetésére, ám mégis jelentős elmozdulás ahhoz képest, hogy egy nappal korábban még csak Izrael önvédelemhez való jogáról beszélt.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Kórházat bombázott Izrael- több mint 200 halott- már Biden is tűzszünetet követel appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »