Kordonrángatás és oktogoni buli a tüntetés után

A szombati kormányellenes tüntetés hivatalos vége után a várakozásoknak megfelelően nem ért véget az este néhány résztvevőnek.

A „Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért” címmel szervezett tüntetésen a felszólalók az Országház előtt a demokraták összefogását és egységet sürgettek a szabadságért, a demokráciáért, a jogállamért, a szabad sajtóért, valamint az ellenzéki pártok közös fellépésért a kormány leváltása érdekében. Bejelentették, hogy követeléseik érdekében folytatják a tüntetést.

Hírdetés

A demonstráció után azonban nem ment mindenki haza. Egy csoport a Kossuth téren maradt, rángatták a kordont, a kormány mellett többen a rendőröket kezdték szidalmazni, az első sorokban több Jobbik feliratú pólós embert lehetett látni. Később néhány tüntető beült a kordon mögé, szemben a rendőrökkel.

Mások a Nagykörút felé vették az irányt, ahol a már megszokott „bulihangulat” uralta a légkört.

Ebből a csoportból többen a Hősök tere irányába fordulat az Andrássy úton, ahol a Fidesz székháza volt az úticéljuk. Az Index szerint viszont közülük végül többen megunták és visszafordultak az Oktogonra bulizni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »