Korčok: Ha Oroszország befejezi a szomszédunk, Ukrajna tönkretételét, azonnal vége lesz a háborúnak

Korčok: Ha Oroszország befejezi a szomszédunk, Ukrajna tönkretételét, azonnal vége lesz a háborúnak

Budapesten ülésezett a Central 5, ami a külügyminiszterek informális találkozója. Az ezen részt vevő Ivan Korčok (SaS) szlovák külügyminiszter sajtótájékoztatón elmondta, hogy „ha Oroszország befejezi szomszédunk tönkretételét és felhagy az ukrajnai harcokkal, azonnal befejeződik a háború. Amennyiben viszont Ukrajna hagy fel a harcokkal, az az ország azonnali végét fogja jelenteni, Ukrajna ugyanis nem éli túl.“ Hozzátette, hogy e második lehetőség nem érdeke Szlovákiának.

Korčok hangsúlyozta azt is, hogy nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában is hallani olyan véleményt, miszerint az Oroszország elleni szankciók csak meghosszabbítják a háborút.

Épp a szankciók és a segítségnyújtás Ukrajnának, beleértve a katonai segítségnyújtást is, hosszabbítja meg Ukrajna létezését.

Hírdetés

„Védekezni tudnak, mert ez az egyetlen útja annak, hogy túléljenek. És ez Szlovákia érdeke is. Hogy továbbra is a szuverén Ukrajna legyen a szomszédunk,“

– hangsúlyozta.

A Central 5 (C5) tagjai Szlovákia, Csehország, Magyarország, Ausztria és Szlovénia. A csoportosulás a Covid-19 járvány hatására jött létre, hogy közös platformon tudják áttekinteni az aktuális problémákat.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »