Korčok egy szimbolikus, 50 ezer euró értékű csekket adott át Kelet-Ukrajnában

Korčok egy szimbolikus, 50 ezer euró értékű csekket adott át Kelet-Ukrajnában

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter ma Jan Lipavský cseh és Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel látogatást tett a luhanszki ellenőrző állomáson, ami Kelet-Ukrajna érintkezési vonalán található.

A Kelet-Ukrajnában 2014 óta zajló konfliktusok szimbóluma a luhanszki ellenőrző állomáson álló híd. A harcok során részben megsemmisült, 2019-ben viszont sikerült rekonstruálni, amely a vonal mindkét oldalán élő lakosoknak megkönnyítette az életét.

 „A médiában gyakran beszélnek arról, hogy Kelet-Európát konfliktus fenyegeti. A tény azonban az, hogy Kelet-Ukrajnában már csaknem nyolc éve harcolnak. A harcok 13 ezer emberáldozatot követeltek, és továbbra sem lehet beszélni a béke betartásáról. Az ember csak a személyes látogatás után tudatosítja, hogy az emberek hogyan szenvednek a háború következményeitől. Megdöbbentett, hogy milyen nehéz beutazni olyan területre, amelyet nem az ukrán kormány ellenőriz“

Hírdetés

– mondta Korčok.

A szlovák külügyi tárca vezetője a látogatás során egy szimbolikus, 50 ezer euró értékű csekket adott át a luhanszki állomás egészségügyi ellátásának támogatására.

Korčok egyúttal hozzátette, hogy Szlovákia már régóta segít a helyi lakosoknak, mégpedig az egészségügyi ellátás támogatásával, mentőautókkal, illetve politikailag is.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »