Korábbi Amerika-barát milicisták állnak át a Hezbollah oldalára Szíriában

Korábbi Amerika-barát milicisták állnak át a Hezbollah oldalára Szíriában

A korábban Amerika által támogatott milicisták állnak át a Hezbollah libanoni szabadságharcos szervezet Szíriában harcoló egységeihez. A hírről a Wall Street Journal számolt be.

A hírek szerint már több mint 2000 harcos állt be a Hezbollah soraiba Szíriában és már elkezdték a nekik járó havi 250 dolláros fizetés utalását. Az egyik milícia vezetője elmondta, hogy elveszítették az Egyesült Államok támogatását és tovább már nem számíthattak semmilyen amerikai segítségre a szíriai kormány elleni harcokban.

Az amerikaiak válasza csak ennyi volt számukra:

Egy Rayman névre hallgató milícia szerint ,,WhatsApp,, üzenetben kaptak utasítást a Jordániában lévő amerikai követségről, hogy már ne harcoljanak tovább a szíriai rendszer ellen.

Hírdetés

A Pentagon szóvivője Sean Robertson az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy távolságot tartanak a szíriai rendszertől és a szövetségeseitől, akik korábbi ellenzéki harcosokat toboroznak az úgynevezett egyeztető megállapodások értelmében Dél-Szíriában.

Eközben az Egyesült Államok és Izrael is ellenzi a Hezbollah és Irán befolyásának növekedését a Közel-Keleten, különösen Szíriában. Főleg, mivel a háború elejétől fogva érintettek a különböző fegyveres csoportok, főleg az Al-Kaida közeli milíciák támogatásában.

Azonban ez vezetett Oroszország katonai beavatkozásához Szíriában és a Hezbollah, valamint az Iránhoz közel álló alakulatok megerősödéséhez. Most pedig úgy tűnik, hogy az Oroszország-Szíria-Irán-Hezbollah szövetség jelenti a nyerő oldalt a háborúban.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: South Front


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »