Korábban a hideg miatt hisztiztek, most melegük van az ingyenélőknek

Éhségsztrájkba kezdtek a menedékkérők Düsseldorfban, mert sátraikban elviselhetetlen, majd’ 40 fokos hőség uralkodik, és az átmeneti szállásokban a patkányok is megjelentek. Mármint rajtuk kívül.

A fenntartó városi önkormányzat szerint egy ideig még biztosan szükség lesz az ilyen sátrakra, mert a tartományi fenntartású befogadóállomásokon ugyan vannak szabad helyek, de nemigen halad az egyeztetés a menedékkérők átköltöztetéséről.

Rheinische Post című düsseldorfi lap azt írta, hogy a sátrakat egy berlini cég gyártja, amelynek ügyvezetője szerint az építmények nyári időjárásban úgy viselkednek, mint egy melegház, például 27 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett bent 33 fok lehet.

A hőséget légkondicionáló berendezéssel és hővédő fóliával próbálják enyhíteni, ennek költségeit a cég fedezi. Az cég ügyvezetője elmondta, hogy a helyzet nekik is új, mert meleg időjárásban még soha nem használták sátraikat emberek elszállásolására. Korábban hajléktalanoknak béreltek tőlük sátrakat, de csak télen.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Elégedetlenkednek az ingyenélők Görögországban: rosszak a körülmények, nem ízlik az étel


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »