Koporsót helyezett el a magyarországi palesztin közösség a Lánchíd pesti hídfőjénél

A gázai konfliktus palesztin áldozataira emlékeztek este Budapesten, a résztvevők a magyarországi palesztin közösség szervezésében mécseseket helyeztek el a Lánchídon.

A híd pesti hídfőjénél egy fekete lepellel letakart, jelképes koporsót helyeztek el, előtte pedig egy tablót állítottak fel, amelynek feliratai angolul, illetve magyarul Izrael, az izraeli termékek elleni bojkottra szólítottak fel, emellett az áldozatokról készült fotókat mutattak be.

Hírdetés

A mintegy 150 demonstráló közül többen magyar vagy palesztin zászlókat tartottak a kezükben, sokan helyeztek el mécsest a Lánchíd járdáján. Az angol nyelvű transzparenseken a résztvevők békét, szabad Gázát és Palesztinát követeltek, illetve azt sürgették, hogy vessenek véget a vérontásnak.

A szervezők kétnapos megmozdulást hirdettek meg a gázai áldozatok számának növekedése miatt, a palesztin néppel való szolidaritás jeléül, ennek keretében csütörtökön a budapesti Szent István-bazilikánál tartottak demonstrációt.
Az izraeli hadsereg „Erős Szikla” fedőnéven hadműveletet indított július 8-án a Gázai övezetben. Palesztin források szerint eddig mintegy 1500-an vesztették életüket, túlnyomórészt civilek. Izraeli sajtóértesülések szerint az izraeli oldalon három polgári lakos halt meg az összetűzésekben, és 61 katona esett el.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »