Konténervandalizmus és karanténlétesítmény Érsekújvárban

Konténervandalizmus és karanténlétesítmény Érsekújvárban

Városszerte szervezett támadások célpontjaivá váltak a kommunális hulladékra szolgáló konténerek. A hajléktalanok éjjeli menedékéből karanténlétesítmény lett.

Már régebben is előfordult, hogy valaki vagy valakik kidobálták, szétszórták a konténerekből a szemetet, de ez most a város több utcájában is megtörtént, ráadásul egyszerre. Amikor a közügyi szolgáltatások főosztályának dolgozója a vandálok után rendet rakott, a helyzet újra megismétlődött.

Csakúgy, mint az első alkalommal, megint senki semmit nem látott. Jozef Tököly, a városi rendőrség parancsnoka kifejtette, nehéz elhinni, hogy ilyen zajjal járó tevékenységet a konténerek körül senki ne vegyen észre. Felhívta az emberek figyelmét, hogy ha ilyen cselekményt észrevesznek, azonnal jelentsék a 159-es számon. Hangsúlyozta, vandalizmus esetén elég a névtelen bejelentés is, mert a legoptimálisabb az, ha tetten érik az elkövetőt. A város egyébként a héten kezdi meg a 1.100 literes konténerek befedésének harmadik szakaszát.

Hírdetés

A járvány jelen hulláma elérte azokat az oltatlanokat is, akik a Vágmenti utcai éjjeli menhelyen szokták tölteni az éjszakát.

A szálláskérőket tesztelték, közülük hatnak lett pozitív a vírustesztje. A fertőzöttek egészségi állapotát még PCR tesztekkel is fogják ellenőrizni. Az éjjeli menedékhelyet karanténlétesítménnyé alakították, az önkormányzat pedig megfelelő helyet keres azoknak a hajléktalanoknak, akiknek pozitív lesz a teszteredménye.

Castrum Novum nyomán


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »