Konrád felvilágosította a bőgatyásokat: "Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt"

Konrád felvilágosította a bőgatyásokat: "Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt"

"Ez zsarnokság, de nem kell berezelni, be kell perelni az Orbán-kormányt" – üzeni Konrád György a Németh Szilárd által megfenyegetett Soros-szervezeteknek. A zsidó író képes volt az ATV-nek azt mondani, hogy Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt…

A most 87 éves Soros Györgyöt Magyarország "nagy jótevőjének" tartja az ugyancsak zsidó Konrád György, aki a spekuláns fajtársról azt mondta: "ugyanazt tette, mint Széchenyi István", a magánvagyonából hatalmas összegeket áldozott az akkori demokratikus ellenzék támogatására, "még Xerox-nyomatókat is tőle kaptak".

Konrád felidézte, hogy 1978-ban találkozott az üzletemberrel New Yorkban egy vacsorán, ő akkor már nagy befektetési alapok fölött rendelkezett, "balettkarokat és kosárlabda-csapatokat támogatott".

Hírdetés

Ő javasolta neki a szóban forgó vacsora után egy közös kávézáson – Litván Györggyel és Eörsi Istvánnal egyetértve –, hogy pénzével a közép-európai, a magyar "demokratikus ellenzéket" segítse. Konrád emlékeztetett, hogy több kormányzati szereplő és sok fideszes is a Soros Alapítvány ösztöndíjával folytatott kutatást és végzett posztgraduális képzést a rendszerváltás idején, Angliában, az Egyesült Államokban. Orbán Viktor is, akit ő maga javasolt a Soros-ösztöndíjra – tette hozzá.

"Akkor Orbán Viktor még liberális volt, más volt a világlátása. Azóta azonban átkorcsolyázott a túloldalra, szuper etatistává vált, mindenről ő dönthet. Most már külföldi ágensek lettek, akik Soros György pénzét elfogadják". Pedig a TASZ-t is segítette Soros György, ezért Orbán Viktornak inkább hálásnak kellene lennie, hiszen a 2006-os Fidesz-nagygyűlés után az Astoriánál történt rendőrségi akcióról szóló nyilatkozata miatt a Gyurcsány-kormány igazságügyi és rendészeti minisztériuma beperelte, és akkor ő 2007-ben a most "eltakarítani" tervezett TASZ-tól kért jogi segítséget, melyet biztosítottak is a számára – emlékeztetett Konrád, konstatálva: a civil azt jelenti, hogy polgár. Ha tehát Orbán és az emberei a civileket támadják, "az valamennyiünk elleni támadás, hiszen mindannyian polgárok vagyunk". A fideszes Németh Szilárd és az Orbán-kormány tehát "az egész társadalom és főképp a magyar értelmiség ellen indított hadjáratot" azzal, hogy nyíltan megfenyegette a külföldi, Soros-pénzeket elfogadó civil szervezeteket az országból való "kitakarítással".

A zsidó író azt tanácsolja a civil szervezeteknek: a "szokatlanul durva fenyegetés ellenére" sem szabad megijedni, "berezelni", sem a Németh Szilárd "halállistájára" felkerült három civil szervezetnek, a Magyar Helsinki Bizottságnak, a TASZ-nak, illetve a Transparency Internationalnak, sem az értelmiségnek.

Annak kapcsán, hogy úgy tűnik, Orbán Viktor és kormánya "semmilyen kritikát, illetve ellenvéleményt nem tűr el", Konrád György azt a véleményt fogalmazta meg: ezt zsarnokságnak kell nevezni. Akkor is, ha az a megítélése szerint csak "üres duma", hogy ezeket a civil szervezeteket az országból is kitakarítják, illetve kiszorítják – erre ugyanis nincs jogállami lehetőség. Nem jogállami, féldiktatúrákra jellemző módszerekkel sem Németh Szilárd, sem a kormány nem távolíthatja el Magyarországról azokat az értelmiségieket, jogászokat, emberi-jogi aktivistákat, akik "éppen az emberi méltóságot védik, és az alapvető emberi jogokat, melyek mindenkit egyformán megilletnek".

Úgy látja, minden önkényuralom ijesztget. A szólás szabadsága és a véleménynyilvánítás azonban alkotmányos alapjog, ez mindennemű civil szervezetet megillet. Ha az Orbán-kormány formálisan is megkísérli megakadályozni a civil szervezeteket ebbéli jogukban, indokolttá válik beperelni a magyar kormányt a szólásszabadság sérelme miatt – mondta az író, aki szerint ilyen esetben a "magyar" értelmiségnek "a legradikálisabb utat kell választani".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »