Könnyű mérőnek lenni

Rendkívül mulatságos interjú a Soros Magyar Hangja felületén. Tartalmilag nulla, de maga a helyzetkomikum miatt érdemes nézni.

A két főszereplő egyformán megmondóember. Az egyik, Mérő, feketeöves kategória, az őskor óta a Szalon tagja. Akkora nagy név, hogy még ki is beszélhet a kánonból, ezzel se veszti el pozicióját. Persze mond ő baromságokat bőven, de úgy általában mégis összeszedett az egész gondolatvilága, s szinte koherens is, kisebb kivételekkel. Meg persze egy dologgal nem lehet őt vádolni: hogy ne a saját gondolatait mondaná el.

A másik az „újságíró” Gyűlölő Baszolcs. Ex-„fasiszta”, megtért ballib. Tehát teljesítenie kell.

Hírdetés

S teljesít is, legalábbis próbálja. Folyamatosan alákérdez, adja a magaslabdákat Mérőnek, hogy az kifejthesse az éppen hatályos pártdirektívát. Ő meg nem teszi a dolgát! Sőt kibeszél a kánonból. Szegény Baszolcs egyre kétségbeesetten néz maga elő: hogy lesz ebből rendes ballib propagandaóra?!

Mérő még azt se hajlandó megerősíteni, hogy afrikai nyomor van Zorbánisztánban!

Amikor elkezdtem nézni, azt hittem, ki fogom kapcsolni 10 percen belül, de végül képtelen voltam abbahagyni: szünet nélkül végignéztem, olyan komikus volt az egész.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »