Könnyít a járvány ellen védekező tagállamok gazdálkodásán az EU

Könnyít a járvány ellen védekező tagállamok gazdálkodásán az EU

A koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet miatt az Európai Unió felfüggeszti az államháztartási hiányra vonatkozó szigorú szabályokat, hogy a tagállami kormányok rugalmasabban finanszírozhassák gazdaságaikat, jelentette be Ursula von der Leyen EB-elnök videóüzenetben.

Von der Leyen elmondta: a mentesítési záradéknak nevezett ideiglenes intézkedés az EU-tagországok pénzügyminisztereiből álló tanács jóváhagyását követően ténylegesen

Lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy intézkedéseket hozzanak a válság megfelelő kezelése érdekében, miközben eltérnek az európai költségvetési keretrendszer követelményeitől.

– mondta.

”Olyan maximális rugalmasságot javaslunk, amely

Hírdetés

Egészségügyi rendszereiket, az orvosi és ápolói személyzetet, valamint a válság által sújtottakat. Biztosítani akarjuk, hogy a tagállamok a lehető legjobb módon reagálhassanak a koronavírus-járvány emberi, társadalmi, és gazdasági kihívásaira„ – fogalmazott.

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy a helyzet alakulásának függvényében további lépéseket tegyen – tette hozzá Von der Leyen.

MTI, 888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »