Könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tót kormány járványellenes intézkedései ellen tüntető fociultrákat Pozsonyban

Könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét szombaton kora este a szlovák rendőrség azt a több száz futballszurkolót, akik a kormány székháza előtt tüntettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések ellen és Igor Matovic miniszterelnök lemondását követelték.

A tüntetők égő petárdákat dobáltak a kormány udvarába, vulgáris szavakat skandáltak a miniszterelnöknek címezve, és megpróbálták betörni a kaput – jelentette a közszolgálati TASR hírügynökség.

Úrad vlády; hanbím sa jak nikdy… #Bratislava #Slovakia pic.twitter.com/3ABQLzMMkM

— Sára Knoteková (@sara_knotekova) October 17, 2020

 

In #Slovakia today – protests against totalitarian #COVID19 restrictions in the front of govertment building: pic.twitter.com/sj3j4fkkqo

Hírdetés

— KneelB4Zod!™ (@Whoossain49th) October 17, 2020

A rendőrség sorfalat vont az épület elé és a tüntetők ellen könnygázt, illetve vízágyút vetett be. A tüntetőkkel, akik közül – mint azt a TASR szükségesnek tartotta kiemelni – többen az ittasság jeleit mutatták, konfliktuskezelő rendőrségi szakértők is megpróbáltak kommunikálni.

A rendőrök és a tüntetők összecsapásában mindkét oldalon többen megsérültek. A hatóságok több személyt őrizetbe vettek, de pontos számuk egyelőre nem ismert.

A pozsonyi kormányellenes tüntetésre az országos veszélyhelyzet idején került sor, amikor egyebek közt tilos hatnál több személy köztéri gyülekezése.

Roman Mikulec belügyminiszter a történtekre reagálva kijelentette, hogy a felelősek nem kerülik el a büntetést. Mikulec szerint a rendőrségnek azért kellett erőszakot alkalmaznia, mert a tüntetők a hatóságok ismételt felhívására sem voltak hajlandók feloszlani.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek