Könnygáz és vízágyú – ilyen volt a fociultrák és a szélsőjobbosok pozsonyi tüntetése – videókkal

Könnygáz és vízágyú – ilyen volt a fociultrák és a szélsőjobbosok pozsonyi tüntetése – videókkal

A tiltakozó akció alatt a tüntetők fáklyákat dobáltak át a Kormányhivatal kerítésén, Igor Matovič kormányfőt pedig különféle vulgáris jelzővel illették a koronavírusjárvány miatti intézkedések okán. A fociultrákhoz időközben a Kotleba-féle szélsőjobb támogatói is csatlakoztak.

A rendőrség fokozatosan korridort alakított ki a tüntető tömeggel szemben a Kormányhivatal kapuja és kerítése előtt. Néhány tüntető ellen könnygázt és vízágyút is bevetettek.

Az egyébként hivatalosan nem bejelentett, és a járványügyi rendelkezések értelmében nem megengedett tüntetésre készültek bizonyos fokú biztonsági intézkedésekkel a rendőrök. A tüntetőkkel tárgyaltak a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság Konfliktuskezelő csapatának rendőrei is.

Hírdetés

A tüntetés során két sérülésről számoltak be a híradásokban. A mentősöknek egy férfit és egy nőt kellett ellátniuk. A nőt feltehetőleg egy elhajított járdakő talált fejbe, míg a férfinek a kezén volt nyílt sebe.

Roman Mikulec belügyminiszter a tüntetéssel kapcsolatban közösségi oldalán jelezte, hogy

“A tüntetés, amelynek nincs igazi tartalma és amelynek egyetlen feladata a primitív provokáció volt, az ultrák és a radikális jobboldal kétségbeesett kísérlete arra, hogy felhívják magukra a figyelmet”

sport.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »