Könnyezni kezdett a máriapócsi Szűz Mária másolata is

A hívek egy hete vették észre a furcsa foltot a kárpátaljai templom Szűz Máriát és a kisdedet ábrázoló képén. A gyülekezet kezdetben beázásra gyanakodott, ám a nedvesség a száraz idő beálltával sem múlt el a Máriát ábrázoló alak szeme alól. Az Ungvár szomszédságában fekvő településen azóta egyre többen jelennek meg – írja az UA-Reporter.

Magyar Menedék - Sitchin

Hírdetés

„Azóta hívek százai látogatják a templomunkat, Szűz Mária áldását kérve, s könyörögve, hogy szabadítsa meg őket mindennapi gondjaiktól” – mondja Emerih Krickij, Szerednye polgármestere.

A szentképet, ami a máriapócsi Szűz Mária kép másolata Bacskai József ungvári magyar főkonzul adományozta Dobó István szülőfaluja templomának, a híres egri várkapitánynak szentelt dombormű 2013. évi felavatása alkalmából – írja a szon.hu.

Máriapócson két ikon három különböző időpontban könnyezett. Az első 1696. november 4-én történt. A püspök jegyzőkönyvezte az eseményt és nemcsak görög katolikusok írták alá hanem protestánsok is. Másolatok készültek róla és egyet megkapott Máriapócs is. Míg a Bécsbe vitt ikon többé nem, a másolat viszont újra könnyezett Máriapócson, 1705. augusztus 1-én. 2-án és 5-én is. Legutóbb 1905. december 3-án kezdett könnyezni és december 19-ig folyamatosan könnyezett, majd még két napot december 30-án és 31-én.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »