Könnyen lehet, hogy az Alkotmánybíróság dönt majd az inflációellenes csomagról

Könnyen lehet, hogy az Alkotmánybíróság dönt majd az inflációellenes csomagról

A vasárnapi televíziós vitaműsorok egyik központi témája az inflációellenes segélycsomag problémája volt. Erről a Markíza kereskedelmi tévécsatorna Testre szabva című műsorában Mária Kolíková igazságügyi miniszter és Peter Pellegrini (Hlas-SD) képviselő cserélt véleményt .

Az igazságügyi miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy semmilyen szociális segélycsomag nem lesz, mert a törvénykezési folyamat meglehetősen kétes és nem kizárt, hogy az Alkotmánybíróság elé kerül.

Hírdetés

A Peter Pellegrini (Hlas-SD) körül tömörülő képviselők módosító javaslatában a dolgozóknak folyósított egyszeri támogatás is szerepel és garanciát szeretnének arra, hogy a nyugdíjasok a karácsonyi ünnepek előtt egy további nyugdíjat is kapnának. Ha ez nem teljesül, a javaslatot nem fogják támogatni.

Kolíková kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a 13. nyugdíjat már júliusban folyósítják. A miniszterasszony egyetértett azzal, hogy a szociális csomagra szükség van. Emlékeztett rá, hogy az SaS javaslatában a lakhatási támogatás és a létminimum emelése is szerepel. Úgy vélekedett, hogy nem kell adót emelni ott, ahol az állam egyébként is többletbevételre tesz szert.

Szóba került Štefan Harabin korábbi igazságügyi miniszter és ellenzéki politikus letartóztatása is. Pellegrini szerint a világhálón sokkal súlyosabb törvénysértések történnek minden következmény nélkül. Egy ismert politikus őrizetbe vétele viszont jól hangzik, noha inkább csak egy teátrális gesztusról van szó.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »