Kondor Katalin: Az elefánt igaza

Kondor Katalin: Az elefánt igaza

Európára ismét a terror árnya vetülhet, mert az is hír, hogy újjáéledt az Iszlám Állam.

A hazai álliberálisok által nem kedvelt Herczeg Ferenc író egyik – látnokinak mondható – novellájából idézek. Címe: A tulsó partról.

„A gyérsörényű, vén oroszlán elfoglalja az elnöki széket. Fölrakja a pápaszemet, és írásaiba tekint.

– Elnök: Az állatok országgyűlése által kiküldött fölirati bizottság folytatja tanácskozását. Kíván az előadó úr nyilatkozni?

– A bagoly: Előadói jelentésemben bátor voltam rámutatni arra a körülményre, hogy az emberi nem immár képtelen és méltatlan arra, hogy ellássa a Gondviseléstől reáruházott tisztét. Kifejezést adtam egyszersmind ama meggyőződésemnek, hogy emberek és állatok életérdeke azt kívánja, az emberiséget fosszák meg sürgősen a világuralomtól, mielőtt még jóvátehetetlen katasztrófába döntené a világot.

– A tigris: Az ember méltatlan arra, hogy uralkodjék fölöttünk, mert vérengző gyilkos.

– A krokodil: Úgy van! Az ember puszta kegyetlenségből gyilkol… Mert széttépi saját fajtáját is. Mi, krokodilok nem irtjuk egymást.

– A hangya: Mi, hangyák jól ismerjük és alkalmazzuk a termelés és fogyasztás törvényeit, az emberi társadalom azonban ebben a tekintetben vad anarchiában van. Egyik helyen éhen halnak, másutt pedig elpusztítják az élelmiszereket, hogy – mint ők mondják –, tartsák az árakat.

Hírdetés

– Az elefánt: Az emberiség, amely meggyőződésünk szerint ma már minden hasznos és logikus erőkifejtésre képtelen és egyébre nem alkalmas, mint hogy veszedelmet és szenvedést okozzon magának és másoknak: fosztassék meg a világuralomtól.”

Régen ismerem ezt a novellát, és Herczeg látnoki képessége is lenyűgözött mindig, ám sosem gondoltam, hogy egyszer idézni fogom. Most, hogy mindennap szünet nélkül ömlenek ránk a rosszabbnál rosszabb hírek, és egyre inkább tetőfokára hág az idiotizmus, holott valamiféle normálisabb európai élet lehetőségében reménykedtünk, be kell látnunk, hogy az áhított normális világ nem akar elkezdődni Európában. Sem.

Az unió migránssimogató elöljárói csapata, kihasználva a szervezet „vakációját”, minden igyekezetét arra fordítja, hogy elképzelései megvalósuljanak. Közömbösek maradnak arra a hírre, miszerint Európára ismét a terror árnya vetülhet, már csak azért is, mert az is hír, hogy újjáéledt az Iszlám Állam. Bennünket, magyarokat szünet nélkül támadnak, holott az Alaptörvényben rögzített szabályokat nem is bírálhatnák, kivált nem a soha össze nem foglalt európai normákra hivatkozva. Változatlanul tömegesen szállítják a kontinensre a migránsokat, és közben alpári módon nekimennek Salvini olasz belügyminiszter szigorító intézkedéseinek. Mert nekik mindent lehet! Titkos terveket dédelgetni, kikötőkbe betörni törvényellenesen, embercsempészekkel összefogni, minden terrorcselekményt elbagatellizálni, miközben – valószínűleg akarat híján – a saját intézkedéseiknek is képtelenek érvényt szerezni. Például a jogtalanul itt tartózkodókat, bűnözőket kiutasítani. Valamint tönkretenni az emberek biztonságérzetét.

Mindezt roppant „európai módon” cselekszik. Ügyelnek a női kvótákra, hogy fele-fele arányban legyenek nők és férfiak a bizottságokban. (Az alkalmasságukról nem igazán lehetünk meggyőződve, holott ez lenne a legfontosabb követelmény.) Sikeresen hurcolnak meg olyan tekintélyes embereket, akik mert másképp gondolkodnak, kétségeiknek adnak hangot az Európai Unió működését illetően. Szinte kötelezővé tették a boszorkányüldözést, bátran belekiabálhatják az éterbe, hogy Orbán fehér gyerekekkel akarja teleszületni Magyarországot.

Agyonsztárolnak mindenkit, akiről úgy vélik, az ő szekerüket tolja, zöldnek, azaz elkötelezett környezetvédőnek mondják azt, aki nem zöld, csak tudatlan és így tovább. Végül, de nem utolsósorban minden erővel meg akarják gátolni, hogy az ember patriótának és kereszténynek vallhassa magát. Itt tartunk mi itt, Európában, miközben persze a többi kontinens is súlyos gondokkal küszködik.

Hát, végsősoron nem az elefántnak van igaza?

Kondor Katalin – www.magyarhirlap.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »