Komplex bűnügyi ellenőrzés Budapest belvárosában

Komplex bűnügyi ellenőrzés Budapest belvárosában

Komplex bűnügyi ellenőrzés Budapest belvárosában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség (KR), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, valamint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársaival közösen, komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2019. október 25-én, a késő esti és az éjszakai órákban.

Hírdetés

Az ellenőrzés a turisták által sűrűn látogatott terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére koncentrálódott.

A komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a rendőrök a főváros frekventált területeit és három szórakozóhelyet ellenőriztek, összesen 97 embert igazoltattak és 9 embert állítottak elő; többek között hat embert kábítószer birtoklása miatt, egy román állampolgárt garázdaság miatt, egy ember ellen körözés volt érvényben, egy nőt pedig tiltott kéjelgés szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 17 taxist ellenőriztek, amely során egy esetben túlszámlázás, egy esetben pedig informatikai eszközzel elkövetett csalás miatt kezdeményeztek eljárást. A társhatóságok további három esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja az ellenőrzéseket Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken, illetve azok közvetlen környezetében.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »