Komoly összeget követel Hitler szülőházának kifosztott tulajdonosa

Komoly összeget követel Hitler szülőházának kifosztott tulajdonosa

Januárban várható az első ítélet Hitler braunai szülői házának jogvitájában.

A célunk a másfél millió eurós kártérítés – közölte Gerhard Lebitsch ügyvéd, de a Bild riportjából az is kiderült, az Európai Bíróság is tárgyalni fogja a szép emlékű, braunaui társasház tulajdonjogának kérdését. Adolf Hitler egykori nagynémet vezér szülői házát kisajátította az osztrák állam, miután annak jogos tulajdonosa, Gerlinde Pommer (68) az ingatlant nem engedte átalakítani.

Hírdetés

Ekkor, mármint a tavaly januári kisajátítás pillanatában az osztrák állam már több mint négy éve fizetett havi másfél millió forintnak megfelelő bérleti díjat a történeti jelentőséggel bíró emlékhelyért, amelynek vakolatát lassan elhordták a Führer tisztelői, illetve megrongálták a zsidó és liberális antifa elemek. Pommer asszony sem felújítani, sem eladni nem akarta, ekkor történt a kisajátítás, amelyet a tulajdonos nem vett tudomásul, és pert indított az Európai Bíróságon.

Az illetékes ausztriai bíróság elsőfokú ítélete januárra várható. Ha Ausztria kifizeti Pommer asszonynak a másfél millió eurót, azaz a 482 millió forintot, akkor hamarabb kezdődhet az átfogó, történeti bizottság és az ausztriai zsidók által is támogatott teljes átalakítás, ami után az épületből egy újabb holokauszt múzeumot fognak csinálni.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »