Komoly gondokat okoz a kamionoshiány a briteknél. Üresek lesznek az üzletek polcai karácsony előtt?

Komoly gondokat okoz a kamionoshiány a briteknél. Üresek lesznek az üzletek polcai karácsony előtt?

A Kiskereskedők Szövetsége (BRC) szerint az Egyesült Királyságban mintegy 90 ezer kamionos hiányzik a munkaerőpiacról.

Már most hosszú sorok kígyóznak az egyes üzemanyagtöltő állomásokon, mi több, vannak, amelyek be is zártak. Nincs ugyanis mit árulniuk, tekintve, hogy akadozik az ellátás a soha nem látott mértékű kamionoshiány miatt.

Harrogateben például a Körkép.sk értesülései szerint 6 benzinkútból 4 bezárt.

Hírdetés

Mindez a bexit és a koronavírus-járvány egyik következménye. A BRC figyelmeztetése szerint, ha az elkövetkező 10 napban nem sikerül elég kamionost találni, komoly veszélybe kerül a karácsonyi piac előtti ellátás a szigetországban.

A brit kormány tudatosítva a helyzet súlyosságát tárgyalásra készül a helyzet megoldása érdekében. A vállalatok azt szeretnék, ha a kamionsofőri állást a bevándorlást illetően a kvalifikált munkahelyek közé sorolnák. Ez megkönnyítené a külföldi sofőrök brexit utáni munkavállalását Nagy-Britanniában.

Andrew Opie, a BRC képviseletében elmondta, hogy jelenleg 90 ezer kamionsofőr hiányzik a piacról, a helyzetre pedig végső soron a fogyasztók fizethetnek rá. Ha nem sikerül belátható időn belül megoldást találni, veszélyben a karácsonyi piac előtti áruellátás.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »