Komoly antifasiszta lelátók

A sajtóban megjelent hírek szerint a négy éve fajgyűlölő megnyilvánulások miatt egy focimeccset lefújó Jónás Kornél játékvezető a rasszizmus miatt befejezi pályáját.

Véleményünk szerint ezt az ügyet nem szabad ennyiben hagyni, és ki kell nyomozni azokat az okokat és súlyos vádakat, amelyek Jónás Kornél visszavonulásához vezettek.

A szélsőjobboldal és a rezsim nem csak cirkusznak használja a tömegével épülő stadionokat, hanem a szélsőséges nézetek terjesztésére és politikai propagandára is.

A lelátókon eluralkodó primitív gyűlölet szinte kiszorítja a tisztességes szurkolókat, köztük dolgozó embereket, valamint nőket és gyermekeket, akik számára a futballmeccsek körül tapasztalható randalírozások komoly veszélyt jelenthetnek.

Hírdetés

Ez üresedő lelátókat eredményez, melynek egyenes következménye a hazai futball színvonalának csökkenése, amelyet a belepumpált adóforintok milliárdjaiból is képtelenek kompenzálni.

A futballhoz és más sporteseményekhez kapcsolódó rasszizmus és idegengyűlölet nem csak a sportszakma, de egész hazánk szégyene. Legutóbb a portugál meccs kapcsán hoztak szégyent a neonácik Magyarországra.

Követeljük, hogy az MLSZ vizsgálja ki a Jónás Kornél által felhozott vádakat.

Az Európai Baloldal szerint komoly antifasiszta kampányokra és hatósági fellépésekre van szükség, hogy a lelátókat visszafoglaljuk a tisztességes szurkolók számára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »