Komoly a gond, sok jogosítvány van veszélyben

Komoly a gond, sok jogosítvány van veszélyben

Az autósiskoláknál az e-learningnek nincs értelme, mert nem tudni, mikor lesznek vizsgák – vallják elkeseredetten az oktatók.

Jelenleg csak internetes képzést nyújthatnak az autósiskolák, ami azt jelenti, KRESZ- és gyakorlati vizsgára nincs lehetőség – derül ki a Teol.hu összeállításából.

A lap által megkérdezett Balog István (Webjogsi autósiskola) oktató szerint bár tételesen nem tilos oktatni, de mivel azt a hatóságnak ellenőriznie kellene, ennek hiányában mégsem tudnak. Nem tudnak vezetési kartonokat kiállítani, tanulókat áthelyezni, vizsgakiírást csinálni, vizsgáztatni.

További részprobléma, hogy sok az idős oktató, akik egy légtérbe zárva kellene, hogy dolgozzanak a tanulókkal.

Hírdetés

A tanfolyam ugyan a neten keresztül elvégezhető, de gyakorlati munkára nincs mód, sőt már a vizsgára is csak oktató jogosult kiíratni.

Egy bonyhádi autósiskola vezetője a lapnak azt mondta, kiszolgáltatott helyzetben, bevétel nélkül tengődnek most, az iskola munkája céltalanná, okafogyottá – és hatóságilag lehetetlenné – vált. Pedig éves szinten ötszáz-hétszáz tanulójuk szokott lenni.

Tolnán és környékén 1987 óta foglalkozik járművezető-képzéssel egy másik érintett, aki arról számolt be, hogy három hete otthon vannak, nem tudnak dolgozni. Az autósiskolába szinte egyáltalán nem jelentkeznek, hiszen legtöbben a túlélésre próbálnak koncentrálni, nem autóvezetői tanfolyamra. Aki esetleg végigcsinálná a képzést, könnyen elfelejtheti az anyagot, mire újra lehetőség lesz a KRESZ-vizsgát letenni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »