Komoly a baj a Balatonnál

Komoly a baj a Balatonnál

Nagyon elszaporodtak az illegális stégek, amik felszámolása nem egyszerű feladat.

Többezres nagyságrendű az illegális stégek száma a Balatonon, több milliárd forintos program lenne az eltávolításuk, és ahhoz, hogy ez beinduljon, kell egyfajta politikai szándék is – válaszolta Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettese egy a siófoki Víz világnapi konferencián elhangzott kérdésre.

Mint kifejtette, az a baj ezekkel a stégekkel, hogy addig van gazdájuk, amíg oda akar menni valaki horgászni, vagy csak ráülni, de amint kiderül, hogy illegális, onnantól kezdve a tulajdonosa nem megállapítható, és a felszámolásuk költségeit a vízügynek kell állnia – írja a balatonhir.hu oldal.

Hírdetés

Olyan nagy már ezeknek a szabálytalanul létesült stégeknek a száma, és olyan mértékű társadalmi hatása lenne a felszámolásuknak, hogy emellé valami nagyobb programot kell rendelni, ami megfelelő politikai súlyt ad a probléma következetes megoldásához – tette hozzá a főigazgató-helyettes.

Szólt arról is, hogy meg kell hozni azokat a döntéseket is az új vízparti tervek készítésénél, mi legyen a sorsa az olyan területeknek, amik a Balaton medreként vannak nyilvántartva, de feltöltötték azokat.

(Képünk illusztráció.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »