Kommunista horoszkóp: a "veszett kutya éve" következik Kim Dzsong Un számára

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint nem változik országa irányában Washington ellenséges politikája, akárki foglalja is el a Fehér Házat.

Kim szavait szombaton idézte Észak-Korea állami hírügynöksége. A kommunista ország diktátora a Koreai Munkapárt kongresszusán nevezte ismételten az Egyesült Államokat Észak-Korea legnagyobb ellenségének és fejlődése fő gátjának.

Hírdetés

Január 20-án Joe Biden leendő elnök váltja a leköszönő Donald Trumpot a Fehér Házban. Biden – aki Barack Obama előző elnök alelnöke volt – választási kampányában orgyilkosnak nevezte Kim Dzsong Unt, Észak-Korea pedig olyan veszett kutyának bélyegezte Bident, amelyet "bottal kell agyonütni".

Donald Trump ugyan történelmi jelentőségű eseményként háromszor is találkozott Kim Dzsong Unnal – és "nagyszerű fickónak" értékelte -, végül azonban nem ért el semmilyen haladást a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében. Biden októberben azt mondta, hogy csak azzal a feltétellel hajlandó Kimmel találkozni, ha Észak-Korea belegyezik nukleáris kapacitásának csökkentésébe.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »