Kommandósok akcióztak a börtönben – eddig nem látott felvétel

Kommandósok akcióztak a börtönben – eddig nem látott felvétel

Az ön-és közveszélyes fogvatartott eltorlaszolta a zárkája ajtaját, majd megpróbálta megszúrni az egyik felszámoló kommandóst. Az ellenállását végül sikerült felszámolni, és az esetről a BvOP videót is közzétett.

Április 26-án az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumában egy fogvatartott szembefordult a felügyelettel és zárkájában elbarikádozta magát. A felügyelők többszöri utasítására sem fejezte be ezt, és közölte, hogy megszurkálja a közelébe merészkedő fegyőröket a zárkában található csaptelepből letört egyik fémdarabbal – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Hírdetés

Az intézet parancsnoka ekkor a BvOP központi műveleti egységének közbeavatkozását kérte, amely speciális alakulatot éppen az ilyen események felszámolására hoztak létre. A helyszínre érve a kommandósok megpróbáltak az elítélttel kommunikálni, meggyőzni, hogy fejezze be tettét. Mivel ez sem vezetett eredményre, az intézet parancsnoka engedélyt adott a művelet megkezdésére.

Az egység tagjai a zárkába behatoltak, a fogvatartottat pajzzsal a falnak nyomták, majd földre vitték és megbilincselték. Az intézkedés során a rab egy éles tárggyal az egyik kolléga bal alkarját megpróbálta átszúrni, azonban a testpáncélnak köszönhetően nem történt sérülés. Az eredményesen végrehajtott műveletnek köszönhetően az ön- és közveszélyes fogvatartott sem sérült meg, egészségügyi vizsgálatát követően célszállítással a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították.

Ez az első alkalom, hogy a magyar büntetés-végrehajtás egy ilyen típusú, a börtönben végrehajtott intézkedésről készült belső videófelvételt közre ad.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »