Kömlőd népe összeült a csokigyár épülete ügyében, ez lett a vége

Nem várt fordulattal végződött egy közmeghallgatás a településen.

Közmeghallgatásra gyűlt össze Kömlőd népe a régi csokigyár hasznosításának ügyében – Bogáth István polgármester hívására, miután híre ment, hogy munkásszálló létesülne az épületben.

A Kemma.hu tudósítása szerint a helyiek kérdezhettek az illetékesektől, mivelhogy az ingatlan tulajdonosai és a tervek gazdái is ott voltak a találkozón.

Hírdetés

A Perczel Mór Általános Iskola melletti épület elvileg két hónapon belül készen állna arra, hogy munkásszállóként megkezdje működését, a lakók pedig a közeli ipari parkban dolgoznának majd, illetve Tatán, Tatabányán és Oroszlányban is, ami szintén nincs messze.

A helyiek aggályaiknak adtak hangot, hogy a munkások magaviseletére nincs garancia, féltik a családjukat, az iskolában délután ugyanis mazsorettcsoport próbál, a pince pedig kultúrház funkciót is ellát.

Az elmérgesedő hangulatú egyeztetésen a tulajdonosok részéről nem várt fordulat következett be, ugyanis végül azt közölték, lehet, mégis inkább idősek otthona lesz az épületben a munkásszálló helyett. Erről július 16-án még egy „kört” tartanak majd.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »