Komikus fordulatot vett Corneliu Vadim Tudor temetése

Komikus fordulatot vett Corneliu Vadim Tudor temetése

Katonai tiszteletadással temették el csütörtökön Bukarestben a magyarellenes Corneliu Vadim Tudort. A Nagy-Románia Párt elnökének gyászszertartását nem kevesebb mint 16 pópa celebrálta – számoltak be a hírtelevíziók.

Korábban a hétfőn elhunyt soviniszta politikus koporsóját egy fővárosi templomban ravatalozták fel. Nagyon sok bukaresti rótta le kegyeletét a pártelnök, volt szenátor és EP-képviselő földi maradványainál. A román sajtó beszámolói szerint olyan állami vezetők is elhelyeztettek koszorúkat a ravatalnál, akikről Vadim Tudor korábban alpári hangnemű, mocskolódó írásokat közölt a lapjaiban.

A csütörtöki temetésen egyébként kínos jelenetnek lehetettek tanúi a gyászolók. A koporsó ugyanis túl szélesnek bizonyult, nem fért be a sírba. „A legnagyobb koporsót vettük meg, de ez sem volt megfelelő, pedig a temetőgondnokságon megígérték, hogy minden a legnagyobb rendben lesz” – magyarázta a sajtónak Vadim Tudor testvére, Marcu Tudor.

Hírdetés

Végül a temetői alkalmazottak megbontották az amúgy már belülről lebetonozott gödör egyik oldalát, a koporsót leeresztették, így véget érhetett a szertartás.

(Maszol nyomán)

Korábban írtuk: Meghalt a legnagyobb román


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »