Kölni molesztálások: Vona nem lenne most egy feminista, migránsbarát szervezet vezetője

„Elborzasztónak” és „félelmet gerjesztőnek” nevezte a Kölnben szilveszterkor történt eseményeket Vona Gábor az N1 TV idei első Vona7 című adásában. A Jobbik elnöke némi pikantériával meg is jegyezte, nem lenne most egy „feminista, migránsbarát szervezet” vezetője, mert nem tudna mit mondani. A legerősebb ellenzéki párt vezetője az eset kapcsán leszögezte: Magyarország ebből nem kér!

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Az N1 TV adásában szóba került a határon túli magyarokkal, különösen a HVIM erdélyi vezetőjével szembeni román hatósági fellépés is, mellyel kapcsolatban az ellenzéki pártvezető emlékeztetett: a Külügyi Bizottság és a Nemzeti Összetartozás Bizottsága együttes ülését kezdeményezte, melyre meghívták a budapesti román nagykövetet is. Vona felidézte, több ilyen magyarellenes intézkedés is történt, „néhány hónapja az Ismerős Arcok koncertjét zavarták meg”.

Az ellenzék vezető erejének elnöke felidézte azt is, az év végén javaslatot tett két vizsgálóbizottság felállítására. Az egyik a Jobbik esetleges orosz kapcsolatait vizsgálhatta volna fideszes vezetéssel, míg a másik az Orbán Viktor környezetéhez tartozó személyek meggazdagodásának járt volna utána jobbikos vezetéssel. Vona Gábor „korrekt politikai párbajajánlatnak” nevezte a kezdeményezést, ugyanakkor a Jobbik elnöke szerint abból is le lehet vonni következtetést, hogy Orbán Viktor „elmenekült ez elől a kihívás elől”.

David Cameron látogatása kapcsán Vona Gábor úgy vélte, a brit kormányfő „megpróbál szövetségeseket toborozni” EU-val kapcsolatos politikájához. „Magyarország számára ez egy lehetőség” – fogalmazott az első számú ellenzéki erő vezetője. Mint mondta, a Jobbik elképzelése az, hogy Magyarországnak is javasolni kellene az alapszerződés bizonyos módosításait. Vona Gábor példaként említette a fejlesztési források céljainak felhasználását, a magyar gazdaság és piac védelmét, illetve a magyar föld megvédését a külföldiek földszerzésétől. Kritizálta, hogy míg David Cameronnak konkrét javaslatcsomagja van a kérdésben, addig a magyar kormány nem rendelkezik a magyar parlament vagy a magyar társadalom által megvitatott javaslattal az unió átalakítására. A kérdésben ezért a Jobbik parlamenti vitanapot is kezdeményezett – fejtette ki Vona az N1 TV-ben.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »