Kölnben még a wc sem nézhet Mekka irányába…

Köln­ben éppen egy kul­tu­rá­lis köz­pont fel­újí­tása zaj­lik. A tu­laj­do­no­sok sze­ret­nék, ha az új épü­let a város min­den la­kó­ját ki­szol­gálná, ezért arra ju­tot­tak, hogy a be­ván­dor­lók­nak gug­go­lós WC-t is épí­te­nek.

A kölniek döbbenten állnak a kulturális központ vezetőinek legújabb terve előtt. A kölni Express nevű hírportál számolt be elsőként a széles vitákat kiváltó ötletről. A német lapok egyszerűen csak kulturálisan érzékeny WC-nek nevezik a projektet. A kölni internetes oldal arról számol be, hogy a vezetőség messzemenőkig elkötelezett a WC mellett, amelyet elsősorban muzulmán országokban szoktak használni. Aki még nem látott ilyet, annak úgy kell elképzelnie, hogy a WC-ülés helyett egy lyuk van a földön, körülötte két lábnyom, ezekre lépve és a lyuk fölé hajolva tudjuk elvégezni a dolgunkat. A lyuk mellett még egy öblítő is található, így papír nélkül csupán vízzel lehet tisztálkodni.

Hírdetés

A balkáni WC-ként is emlegetett toalett beépítésénél még arra is figyeltek a kivitelezők, hogy az nehogy Mekka irányába nézzen, ugyanis a muszlim törvények szerint ezzel megsértenék a szent helyet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »