Kollár kiállt Korčok mellett. Azt kérte a magyaroktól, hogy legyenek megfontoltak

Kollár kiállt Korčok mellett. Azt kérte a magyaroktól, hogy legyenek megfontoltak

Nyitókép: TASR

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kiállt Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter kijelentése mellett, amelyben nekiment Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének. Kollár Korčokhoz hasonlóan arra kérte a legmagasabb magyar közjogi méltóságokat, hogy legyenek megfontoltak. Kollár és a Sme rodina kijelentette, a külpolitikai kérdésekben Korčok a teljes támogatottságukat élvezi.

– közölte Kollár.

Kollár szerint nyugtalanító, hogy a legmagasabb magyar közjogi méltóságok olyan történelmi témákat nyitnak meg, amelyek már régóta lezártnak tekinthetők.

Kollár negatívan viszonyul Kövér László azon beszédéhez, amelyet a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének felavatásakor mondott.

Hírdetés

„Nagyon örülnék neki, ha ezekben a témákban a magyar fél éppen olyan tartózkodóan viselkedne, mint Szlovákia. Magyarország a stratégiai partnerünk, ahhoz, hogy a két ország között megőrizzük a jó kapcsolatokat, kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre van szükség“

– hangsúlyozta ki a szlovák házelnök.

A szlovák külügyminiszter határozottan elutasítja, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága Szlovákiában prezentálja a saját történelemlátását. A miniszter arra kérte a magyarokat, hogy „mérlegeljék a szavaikat, ne sértsék meg a békét, és egyenrangú partnerként tiszteljék Szlovákiát“.

A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »