Kollár: ha Sulíkot menesztik, vége a Heger-kormánynak

Kollár: ha Sulíkot menesztik, vége a Heger-kormánynak

Amennyiben Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert leváltják, bukik a kormány is, jelentette ki a Joj televízió politikai vitaműsorában csütörtökön Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, arra reagálva, hogy a Smer-SD rendkívüli ülést kezdeményezett a gazdasági miniszter leváltására.

Kollár szerint Sulík leváltására szavazni annyit jelent, „mintha a kormány bukására szavaznék“. Azoknak a koalíciós képviselőknek, akik a gazdasági miniszter leváltása mellett szándékoztak szavazni, azt üzente, viselkedjenek felelősségteljesebben.

A Smer-SD elnöke, Robert Fico a műsorban elmondta, hogy Sulík nem dolgozott ki javaslatokat az energia és az üzemanyagok drágulásának ellensúlyozására, aminek következtében megállíthatatlanul emelkednek az árak. „A gazdasági minisztérium élén egy olyan ember áll, aki semmit sem csinál“ – jegyezte meg Fico, figyelmeztetve, hogy a gáz ára 100–150 százalékkal is emelkedhet, a benzin és a gázolaj literje pedig több mint két euróba is kerülhet.

Hírdetés

A parlament elnöke közölte azt is, hogy nem kerül sor a vonatjáratok korlátozására. „Megoldottam“ – állítja Kollár, hozzátéve, hogy tárgyalt Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszterrel és Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszterrel.

Utóbbi ugyanis állította, hogy a vonatközlekedés állami költségvetésből történő nem kielégítő finanszírozása miatt a vonatjáratok közel egyharmada megszűnhet, s ebben az esetben 200, de akár 500 vasúti alkalmazott is munka nélkül maradhat.

A házelnök azt is elárulta, megoldási javaslatot tesz Sulík személyét illetően arra a esetre, ha a SaS bojkottálja a koalíciós tanács üléseit. Mint mondta, már tárgyalt erről Heger kormányfővel, de részleteket nem volt hajlandó elárulni.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »