Kolíková végleg fellélegezhet, az OĽANO frakciója nem feszegeti tovább családi cége botrányát

Kolíková végleg fellélegezhet, az OĽANO frakciója nem feszegeti tovább családi cége botrányát

Az OĽANO parlamenti frakciója nem látja okát, hogy saját bizalmatlansági indítványt terjesszenek be Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter ellen. A frakció képviselői közül néhányan még szeretnének magyarázatot kapni pár kérdésre Kolíková családi cégének viselt dolgairól, de ez már a koalíciós ülésen és nem a nyilvánosság előtt fog megtörténni.

A legnagyobb kormánypárt képviselői nem támogatták a Kolíková elleni, az ellenzék által kezdeményezett visszahívási kísérletet hétfőn, de még néhány órával a szavazás előtt úgy nyilatkoztak, nem lehet kizárni, hogy saját bizalmatlansági indítványt terjesztenek be. Egyébként a botrány múlt heti kirobbanása után Kolíková nem vehette automatikusnak sem az OĽANO, sem a Sme rodina támogatását, pozíciója tehát valóban igencsak meggyengült.

Hírdetés

A hétfő késő esti parlamenti szavazáson végül a többség nem támogatta Kolíková visszahívását, bár az OĽANO képviselői közül sokan így sem álltak a miniszterasszony mellé, aki a márciusi kormányválság idején elég vehemensen támadta Matovič akkori kormányfőt, és szorosan együttműködött Richard Sulíkkal. Sőt, egy ponton úgy tűnt, hogy kiszorítja a Za Ľudí pártelnöki posztjából Veronika Remišovát is, amire végül nem került sor.

Kolíková visszahívását az ellenzék azért kezdeméynezte, mert a miniszter családi vállalkozása 1,5 millió szerződéshez jutott hozzá akkor, mikor Kolíková a legutóbbi smeres kormány idején (a Most-Híd jelöltjeként) igazságügyi államtitkárként tevékenykedett.

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »