Kökény doktor nem érti

Kökény doktor nem érti

Dr. Kökény Mihály, volt egészségügyi miniszter, aki jelenleg is a Világ egészségügyi szervezetének a WHO-nak a genfi központjának konzultánsa, szerint problémás a kínai Sinopharm vakcina engedélyezése, mivel nem rendelkezünk kellő információval.

Az egészségügyért felelős miniszternek szerinte régóta le kellene mondani, hiszen a járványkezelés irányításában semmilyen érdemi szerepet nem játszik, minden a belügyminiszter, miniszterelnök kezében van.

Kökény Mihály volt egészségügy miniszter azt gondolja, hogy sok szakdolgozó nem fogja aláírni az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Az orvosoknál ez ugyanis együttjár egy jelentős béremeléssel, míg a szakdolgozóknál korlátozzák a másodállást és egy félkatonai rendszerbe vezetik őket- mondta Kökény az ATV Startban.

Nem érti, hogy egy világjárvány közepén vezetnek be egy ilyen típusú jogviszonyt, ő maga egyáltalán nem vezetett volna be egy “külön, speciális, militarizált jogrendet”.

Hírdetés

Az egész egészségügyi ellátást a járványt végigkisérte ez a militarizációs kísérlet szerinte.

Senki nem tudja, hogy ez a bizonytalan jogviszony mit jelent, sok a bizonytalanság.

Kökény Mihály az orvosi kamarát kérte, hogy véleményezze a Sinophram vakcinával kapcsolatos eljárást-kormányrendeletben az OGYÉI engedély előtt engedélyezték.

A volt egészségügyi miniszternek a legnagyobb problémája az, hogy nem rendelkeznek kellő információva. (…)

A korábbi egyèszsègügyi miniszter szerint hatalmas gondok vannak a kínai vakcinával

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »