Kőkemény jobboldali pártcsalád születik, a Fideszt is várják

Április 8-án, Milánóban tartja alakuló ülését a jobboldali populista tömörüléseket magában foglaló pártcsalád, melynek vezető erejét a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által fémjelzett Liga, illetve az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képezi – írta az osztrák Die Presse olasz körökre hivatkozva. A gyűlés a „Józan Ész Európáért” címet viseli.

Egyes hírek szerint a sztárvendég Heinz-Christian Strache, az FPÖ elnöke lesz, ezt azonban hivatalos forrás nem erősítette meg az osztrák konzervatív politikai lapnak. Így továbbra sem biztos, hogy személyesen is megjelenik Milánóban, de az biztos, hogy az Osztrák Szabadságpárt részt vesz az együttműködésben.
Salvini már múlt héten utalt arra, hogy a lombardiai székhely „nagy esemény színhelye lesz a Liga szövetségeseivel”. Mint mondta, tervet mutatnak be Európa reformjára.

Hírdetés

Az olasz belügyminiszter becslései szerint a zászlóbontáson mintegy húsz párt lesz jelen. A pártcsaládot Európai Népek és Nemzetek Szövetségére (AEPN) keresztelik majd.

A Die Presse szerint a Fidesz is jelen lesz, ami azért lenne érdekes, mert ez a magyar kormánypárt részéről jelzés lehet arra: miután felfüggesztették tagságát az Európai Néppártban (EPP) a bevándorlásellenes szövetséghez csatlakozhat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »