Ködszurkáló: Soha többé Németországot! – skandálták az ellentüntetők a német Békemeneten

Ködszurkáló: Soha többé Németországot! – skandálták az ellentüntetők a német Békemeneten

A német alternatív médiumok egyik legjobbja, a „Junge Freiheit” tette épp közzé remek összefoglaló filmjét az AfD  (Alternatíva Németországért Párt) szervezésében május 27-én vasárnap Berlinben tartott rendezvényéről, melyet joggal nevezhetünk a németek „Békemenetének”.

Mi, akik itthon, egy alig tízmilliós Magyarországon megszokhattuk a Békemenetek több százezres tömegét, csak mosolygunk… Kb. tízezer ember ment el tüntetni a nyolcvanmilliós Németországban?! Ugyan, kérem, legyinthetnénk…!

De ne tegyük!

Inkább nézzük meg a felvételt!

Német nemzeti zászlók erdejében gyülekeznek a hazafiak a Főpályaudvar környékén, jókedvűek, békések, bizakodóak, Németország jövője érdekében jöttek el, az egyik szervező eufóriás boldogságban számol be a nagy tömegről, ötezer emberre biztos számít, talán lesznek tízezren is, igazából nem is számított ennyi emberre.

Változik a helyszín, gyülekezik a másik oldal is, berlini techno-klubok szervezik az ellentüntetőket, úgy általában  „színeseknek, toleránsoknak” lehetne nevezni őket, jelentsen ez bármit is. Leginkább a pride-ok közönségére emlékeztetnek, party zene ordít a teherautóról, alkohol, drog, jó kis libsi buli hangulat, az idő is remek, persze, hogy gyűlik a fiatalság, tök jó, menjünk, bulizzunk egyet, miért is ne, utánunk az özönvíz, most kell élni, a politika senkit nem foglalkoztat, hogy mi lesz Németországgal 10-20-30 év múlva, senkit nem érdekel…

A menet délután két óra körül elindul a Brandenburgi kapu felé.

Hatalmas a rendőri készültség, kétezer egyenruhás a helyszínen a táborok szétválasztására, szinte minden sarkon üvöltve provokálják az AfD menetét, az egyik sarkon feketében a balosok, az „Antifa”-k (Antifaschisten/antifasiszták) … és itt álljunk meg!

Jól kivehető, amint azt üvöltik: „Nie! Nie! Nie wieder Deutschland!!!” „Soha! Soha! Soha többé Németországot!!!”

Erről van szó. Erről a hazátlan, nemzettelen, identitás nélküli zombi balos csőcselékről, aki Németország fővárosában azt üvölti a hazája sorsáért aggódó honfitársainak: „Soha többé Németországot!” Ezek mindenhol ugyanazok. Ezek azok, akik megszüntetnék az európai nemzetállamokat, akik odadobnák országukat a „menekült” hordáknak, ezek a magyar Újhelyik/Niedermüllerek/Jávorok/Molnárok megfelelői még radikálisabb kiadásban.

Csodálatra méltó nyugalommal vonul a zászlói alatt az AfD csapat, s az újra és újra felerősödő provokációk ellenére a német rendőrség professzionálisan végzi a dolgát, nem eszkalálódik a helyzet, még egy „helyi ligetvédő” is akad, aki felmászik valami vastraverzre, de leszedik.

Hírdetés

A rendezők elégedettek: „nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, tovább csináljuk, itt vagyunk, létezünk, mi maradunk, nem adjuk fel, van egy missziónk, víziónk arról, hogy nézzen ki húsz év múlva Németország, ezért hívtuk az embereket az utcára, és fogunk tovább harcolni.”

A hivatalos, mértékadó német médiumok persze a huszonötezres, a „világra nyitott  Jók” hősies győzelmét ünneplik a „Gonoszak” fölött, de hát nem is vártunk mást… szóra sem érdemes, folyik az agymosás évek óta a mainstream német média-csapokból.

Még el tudják sikálni a híreket, még manipulálni tudják a németek nagy többségét, még el tudják hitetni velük, hogy az iszlám csak egy másik vallás, s a terrorizmus nincs összefüggésben vele, á dehogy, s a szegény menekülteket be kell fogadni és integrálni a társadalomba…

AfD tüntetés Berlinben ellentüntetőkkel – Fotó: Junge Freiheit / Polgárportál

Késő délután ismét „helyzet van” a főpályaudvar környékén, de a rendőrök kezelik, s védik – megvédik a hazafelé tartó békés tüntetőket, miközben az antifák azt ordítják a rendőrök szemébe: „ a rendőrök a fasisztákat védik, Németország szar, soha többé Németországot, egész Berlin gyűlöli az AfD-t…”

Ismerős, ugye? Ki is a „barna csőcselék”? Kik is gyűlölködnek? Kik folytatnak gyűlöletbeszédet?

A rendőrség még kezelni képes a helyzetet.

Még békésen vonul az AfD. Még Békemenet van.

De a nagyvárosok megközelíthetetlen zónáinak környékén forrnak az indulatok, pattanásig feszült a helyzet.

Örülhetünk, ha Németország békésen kihúzza 2021-ig, a következő választásig.

P.S.: Milyen kár, hogy Timur Vermes nem most írja az „Er ist wieder da” – „Nézd, ki van itt” c. könyvét…

A Junge Freiheit filmje:

Szerző: Ködszurkáló

The post Ködszurkáló: Soha többé Németországot! – skandálták az ellentüntetők a német Békemeneten appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »