Kockás kokárdát a nemzetiszín mellé?

Kockás kokárdát a nemzetiszín mellé?

Hála Istennek én még egy olyan generációhoz tartozom, amelynek tagjai diákként, ha valami szemtelenséget műveltek az iskolában, megkapták a megérdemelt fülest a tanártól, aztán ha esetleg otthon árulkodni mertek, megkapták a ráadást is a szülőtől.

szégyen

A szüleim is ahhoz a pedagógus-generációhoz tartoztak, akiknek még kijárt a tisztelet, és ha megsuhintottak egy-egy kópé-kobakot, nem végezték másnak a bíróságon, mert feljelentette őket a kedves anyuka, apuka.

Ezek a régi szép idők azonban úgy elillantak, hogy mára ott tartunk, hogy a tanár nem neveli a gyereket, nem példát mutat neki. Illetve, példát mutat neki, csak éppen rosszat. Az agyatlanság példáját. Felnőtt, állítólag értelmes, tanult emberek arra bíztatnak, hogy tűzzünk magunkra kockás kokárdát március 15-én a nemzetiszín szalag mellé.

Ugyan mit várunk a diákságtól, ha erre tanítják az iskolában? Sőt, ez egészen megkérdőjelezi a pedagógusi kvalitást. Mit szólna Petőfi, Vajda, Vasvári? Mit szólnának a márciusi ifjak, ha mindezt látnák? Hogy a magasztos jelképet, a hazáért való önfeláldozás szimbólumát ilyen aljas módon tiporják a sárba azok, akikért a ’48-’49-es Forradalom és Szabadságharc során annyian az életüket áldozták?

Hogy meri magyarnak nevezni magát az, aki skót kockás kokárdát tűz a szíve fölé, a mellé a szent jelkép mellé? Aki mindezzel egy balliberális politikai erők által szított nyafogó-kampány szintjére aljasítja a magyar nemzet történelmének legmagasztosabb eszméjét?

Szégyellje magát az összes ilyen ballib-bérenc. És Isten áldja azokat a pedagógusokat, akik még értéket képviselnek és ezt igyekeznek átadni a felnövekvő generációknak.

Március 15-én viselje minden hazaszerető ember a piros-fehér-zöld és mellé – ha már a székelyek megmutatták, hogy ilyen is van – a kék-arany kokárdát! Mutassuk meg, hogy mi vagyunk többen és, ha nem is karddal, de az értékrend felmutatásával védjük meg hazánkat az árulóktól!

Székely Réka

The post Kockás kokárdát a nemzetiszín mellé? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »