Kóbor kutyafalka marcangolt halálra egy 12 éves lányt

Egy 12 éves kislány, Viktoria Kashuba éppen az iskolából tartott hazafelé az oroszországi Chulmanban, amikor egy kóbor kutyákból álló falka támadta meg – írja az origo.hu. Mindössze öt percre az otthonától történt a támadás. Éppen telefonált a barátaival, amikor egyszer csak kiabálást hallottak a telefonban. „Segítség, mentsetek meg! Nagyon sok kutya van itt!” Többször kiabálta az egyik barátja nevét, majd egy dermesztő sikolyt és kutyaugatást hallottak, és megszakadt a hívás.

A hívást követően Kashuba barátjának apja felhívta a lány apját, aki azonnal rohant megkeresni a kislányát. A kislányt súlyos állapotban találta, a fejbőre jelentős részét letépték a kutyák. „Súlyos fejsérülést szenvedett, a lábaiban elszakadtak az izmok, és leálltak a belső szervei is. Már csak a lélegeztető gép tartotta életben” – mesélte az egyik családtag. Egy szemtanú elmesélte hogy körülbelül egy tucatnyi vad kutyából álló falkát látott, amikor segített a mentésben a lány apjának.

Hírdetés

A lány annyira rossz állapotban volt, hogy átszállítani sem tudták egy másik kórházba, két nappal később meghalt. A gyászoló apa azt mondja, hogy a város vezetése nem tud mit tenni, hogy szabályozza ezeknek a kutyáknak a számát. A tragikus eset után olyan pletykák kerültek középpontba, hogy a helyiek lelövik a kutyákat. Margarita Klimenko, a Neryungri kerületi állategészségügyi osztály megbízott vezetője bejelentette, hogy elfogják a kutyákat és elaltatják őket. A hatóságok összesen 15 kutyát fogtak be, akikről azt feltételezik, hogy felelősek a lány haláláért. A kutyatámadás miatt büntetőeljárást indítottak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »