Kőbányai drogválság: volt olyan villamosvezető, akire rátörték menet közben az ajtót

Használt fecskendővel szúrhatott meg egy négy gyerekes anyukát hétfőn, fényes nappal egy fiatal az 1-es villamoson. A rendőrség két hét alatt 84 embert fogott el Kőbányán és Zuglóban, kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt. Ma, a Híradónk stábja 20 percen belül két drogfogyasztót is talált a Stadionok megállónál.

Rosta Anita a Kacsóh Pongrác úti megállóban szállt fel az 1-es villamosra hétfőn, dél körül. Azt meséli: váratlanul egy fiatal fiú lépett oda mellé, majd egy ütést érzett. „Utána nézem, és akkor láttam, hogy marokba szorítottan van a keze. Hátulról látszott, hogy még ki is lóg a markából egy fémtárgy… most már mondhatom, hogy tűszerű, de nyilván akkor még nem erre gondoltam”- mesélte Híradónknak a négy gyermekes anya.

Rosta Anita most orvostól orvosig jár, és retteg – nem csak a villamosra szállástól, hanem attól is, hogy drogot, vagy valamilyen vírust juttattak a szervezetébe. Biztosat azonban csak három hét múlva fog tudni.

Drogos tűvel szúrhatták meg a villamoson

Hírdetés

A BKK Híradónknak azt írta: az utasok dolga, hogy probléma esetén szóljanak a járművezetőknek, akik megpróbálják orvosolni a problémát, vagy rendőrt hívnak – ez utóbbi esetben a jármű nem is mehet tovább.

Rendőrt azonban néhány napja még könnyen lehetett hívni, hiszen a fokozott ellenőrzés miatt ott álltak minden megállóban. A razzia azonban múlt pénteken véget ért, rendőrök pedig már nincsenek a villamosmegállókban. Pedig stábunk ma is felfigyelt a Stadionoknál egy kábult fiatalemberre, aki egy újságpapírba tekert cigarettát szívott.

Az 1-es villamoson utazók azt mondták: nap mint nap találkoznak a drogproblémával. Az utasokon kívül természetesen megpróbáltunk villamosvezetőkkel is beszélgetni, akik kamerába nem nyilatkozhattak. Egyikük viszont elmesélte, hogy volt olyan kollégája, akire menet közben törték rá a vezetői fülke ajtaját.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »