Klus: Nem szeretnénk az emberek karácsonyát elrontani a kormány megbuktatását követő káosszal

Klus: Nem szeretnénk az emberek karácsonyát elrontani a kormány megbuktatását követő káosszal

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem sikerül 76 szavazatot összeszedniük Sulíkéknak a Heger-kormány megbuktatása érdekében.

A TA3 vasárnapi, Politikában című vitaműsorában erről vitáztak a jelenleg a mérleg nyelvét jelentő liberális parlamenti képviselők. Martin Klus, Miroslav Kollár függetlenek, valamint Anna Mierna (OĽaNO) és Richard Vašečka progresszív képviselő.

Közülük csak az utóbbi támogatja a Heger-kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványt. Vašečka a műsorban nem fejtette ki, érzékeli-e annak veszélyét, hogy ezáltal visszatérne a Robert Fico féle maffiakormány.

Martin Klus (ex SaS) szerint felelőtlenség politikai alternatíva nélkül kormányt buktatni. Úgy látja, a jelenlegi erőviszonyok szerint nem sikerül 76 olyan képviselőt találni a parlamentben, akik bizalmatlanságot hirdetnének Eduard Hegernek “és a poliitkai káosszal elrontanák az emberek karácsonyát”.

Hírdetés

Miroslav Kollár, a parlamentben kívüli Spolu elnöke, akinek közgyűlésén Mikuláš Dzurinda exkormányfő és Eduard Heger kormányfő is jelen volt, inkább az őszi választásokat preferálna. Úgy fogalmazott, hogy az irányított, őszi előrehozott választás jobb lenne, mint a március-áprilisi.

Az OLaNO-s Anna Mierna, aki a frakción belüli liberális klubot képviseli, továbbra is ragaszkodik az eredeti, azaz 2024 feburárjában tartandó választásokhoz.

A helyzet azonban napról napra változik. Mint az Kollártól elhangzott, a jelenlegi parlamentben is több olyan politikus van, akinek szabadlábon való maradása függ attól, hogy milyen gyorsan tud visszatérni a hatalomba Robert Fico.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »