Klopp vicsoroghat, döntőben a Liverpool

Klopp vicsoroghat, döntőben a Liverpool

Feszült meccsen verték 3-0-ra a Villarealt az Anfielden. A Sevilla zsinórban harmadszor finalista az EL-ben.

Az egyik legnagyobb kérdés az volt a Liverpool-Villareal előtt, hogy Jürgen Klopp miként fogja pótolni a doppingvétség miatt hosszú eltiltását töltő Mamadou Sakhót. A német mester egyszerű megoldásra jutott: Emre Cant vonta ez sorral visszább, a török lett a belső védőpárja a Dortmund ellen továbbjutást érő gólt bólintó Lovrennek. Elöl Sturridge kezdett, Benteke padozott.

A Vörösök nem szögezték a kapujukhoz az 1-0-s előnnyel érkező spanyolokat, sőt az első nagy lehetőség a vendégeké volt. Egy beívelést Soldado készített le Mario Gasparnak, aki pattogós lövést küldött Mignolet kapujára, de a francia hárított. A Pool szögletekkel válaszolt, majd góllal. Emre Can lódult meg, hosszan vezette fel, majd a passzából szélről érkező beadást Milner belsőzte vissza, a hosszúnál végül a Sturridge által szorongatott Soriano, a Sárga Tengeralattjáró csékája sodorta be saját kapujába a labdát.

Ahelyett, hogy ettől megélénkült volna a játék, inkább a hangulat paprikázódott fel a gyepen. Soldado kapta a legtöbbet, Clyne utóbb nem is úszta meg sárga nélkül, de a Valencia korábbi ásza nem maradt adós, a meccset vezető Kassai Viktor hamar neki is felmutatta a lapot. Miként az odavágón, Klopp és Marcelino megint összebalhézott a saját technikaijának sarkán. Amikor a duma és a rugdosódás helyett a játékra koncentráltak a felek, volt foci. A Liverpool távoli lövésekkel kísérletezett Coutinho és Milner révén. A túloldalon Soldadóhoz és Bakambuhoz ritkán jutott el a labda, de utóbbi a félidő végén közeli lövéssel jelentkezett.

Harc a pályán belül és kívül Fotó: LLUIS GENE / Europress/AFP

A fordulás sem hozott földrengésszerű változást, mindkét csapat alaposan megszervezte a védekezését. A Liverpool aztán anélkül lőtte be második gólját, hogy felpörgette volna a motort. A lepattanó beadást követően Firmino kifacsart mozdulattal ugratta ki Sturridge-t a 62. percben, a labda egy védő lábát is érintve jutott el a támadóhoz, aki kötényben akarta eltenni, Aréola lábáról végül a kapufára, onnan pedig a hálóba vánszorgott a zsuga (2-0). Jürgen Klopp őrült vicsorgással és ökölrázással nyugtázta a történteket, hiszen továbbjutásra állt a Liverpool. A gól pedig őket pörgette fel, nem a látogatókat. Firmino ördöngős csellel indult meg a jobb szélen, a lekészített labdát Alberto Moreno durrantotta a jobb sarok mellé. A hazaiak nem húzódtak be, a saját tizenhatosa előterében letámadta a Villarealt és labdát is szerzett.

A 70. percben minden eldőlni látszott, ugyanis Victor Ruiz állíttatta ki magát. Egy szerelési kísérletnél elkésett, és letaposta Milnert, amiért jogosan mutatta fel neki a második sárgát Kassai. A szabadrúgást Coutinho a sorfalba vágta. Percekkel később Firmino tesztelte föld-levegő rakétával Aréolát, a spanyol győzött.

Alig negyed órája maradt a vendégeknek a gólszerzésre, egyet kellett volna lőniük csupán a továbbjutáshoz. De nem lőttek, kaptak, a 81. percben. Firmino sokadszorra csapta be simán védőjét a bal oldalon, visszapasszolt Sturridge-nek, aki az ötösnél megskalpolta a labdát, de az így is odapattogott Lallanához, aki külsővel, háttal a kapunak besimított a mindent eldöntő találatot (3-0).

Hírdetés

Lallana tiszteletköre, mindent eldöntött a harmadik gól Fotó: LLUIS GENE / Europress/AFP

Az erőtlenül, emberhátrányban próbálkozó Villarealnak túl nagy falat volt az utóbbi hetekben BL-formában játszó Liverpool. Hiába tudták első csapatként megverni a Vörösöket az odavágón az EL idei kiírásában, pillanatnyi öröm volt ez csupán.

Sturridge a végén még egyedül vezethette a kapura a labdát, de Aréola védett. A Liverpool 3-1-es összesítéssel jutott a május 18-i baseli döntőbe – megérdemelten.

EURÓPA LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)-VILLAREAL (spanyol) 3-0
Liverpool
Gólszerzők: Soriano (öngól, 7.), Sturridge (62.), Lallana (81.)

A Sahtar nem adta könnyedén magát a sevillai visszavágón. Eduardo még ki tudta egyenlíteni a hátrányt az első félidő legvégén. Gameiro azonban duplázott, Mariano pedig az 58. percben bebiztosított a továbbjutást. A címvédővel játszik tehát a döntőben a Liverpool.

SEVILLA (spanyol)-SAHTAR DONECK (ukrán) 3-1
Sevilla
Gólszerzők: Gameiro (9., 47.), Mariano (58.); Eduardo (44.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »