Klopp megtalálta az újabb kudarc okát

Klopp megtalálta az újabb kudarc okát

Jürgen Klopp vezetőedző csapata mentális fáradtságával magyarázta az újabb váratlan vereséget, azt, hogy a címvédő Liverpool meglepetésre 1-0-ra kikapott az alsóházi Brightontól az angol labdarúgó Premier League-ben.

A Vörösök 2012 óta először veszítettek el egymást követő két hazai bajnokit.

Pedig a múlt héten már úgy tűnt, hogy a Liverpool magára talált, idegenben megverte a Tottenham Hotspurt és a West Ham Unitedet is, ezúttal azonban a remekül játszó Brighton könnyedén meghiúsította a támadásait. A bajnokcsapat sorozatban harmadik hazai bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, és most mindössze egy kaput eltaláló lövése volt.

„Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, ez egyértelmű – mondta Klopp. –

Kemény hét áll mögöttünk és mentálisan nem voltunk frissek. A Brighton megérdemelte a győzelmet.”

A Pool jelenleg hét ponttal van lemaradva az éllovas Manchester Citytől, amely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A két csapat vasárnap rangadót vív az Anfielden, ahol a házigazdáknak mindenképpen meg kell állítaniuk a szárnyaló riválist, ha továbbra is harcolni akarnak a bajnoki címért.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A csapat védője, Andy Robertson úgy véli, jelenleg nem állnak harcban, de a vasárnapi csata előtt valahogy vissza kell térniük a tőlük megszokott, gyors, szikrázó játékhoz.

„Minden Manchester City elleni meccs nagy jelentőségű – fogalmazott Robertson. – A jelenlegi állás szerint mi nem számítunk bajnokesélyesnek, biztosan ők is ezt mondanák, ha gyakorlatilag tízpontos lemaradásban lennének. Vissza kell hozunk azt a Liverpoolt, amit mindenki ismer. Továbbra is jó csapat vagyunk.”

A Brighton ezt megelőzően legutóbb 1984-ben tudta legyőzni a liverpooli együttest.

Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »