Klímatüntetők csaptak össze lovasrendőrökkel Németországban, Greta Thunberget meglökdösték

Klímatüntetők csaptak össze lovasrendőrökkel Németországban, Greta Thunberget meglökdösték

A telex.hu írta meg a német Tagesspiegel beszámolója alapján, hogy verekedésig fajultak a napok óta tartó tiltakozások Lützerathnál, miután környezetvédelmi aktivisták összecsaptak a helyszínre kivezényelt rendőrökkel.

A hétvégére több, mint tízezer tüntető érkezett az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található településre, hogy a korábban kiürített falu helyére tervezett lignitbánya megnyitása ellen tiltakozzanak. A megmozduláson beszédet mondott az ismert klímavédelmi aktivista, Grtea Thunberg, aki maga is belekeveredett a dulakodásba. A tiltakozások egy pontján a tömeg megpróbálta áttörni a rendőrségi kordint, hogy a bánya bejáratához vonuljanak. A több ezres tömegben a lovasrendőrök hátasai nem bírták a feszültséget, az egyik ló ledobta a lovasát, majd elszabadult és átvágtatott a tömegen – számolt be róla a német lap.

Hírdetés

Az incidenst követően egymásnak estek a rendőrök és a tüntetők, a tiltakozók állítólag sárral és kövekkel dobálták a hatóság embereit. A verekedésnek számos sérültje van.

Német sajtóhírek szerint Greta Thunberg is belekeveredett a dulakodásba, őt „meglökdösték”. Estére a tömeg nagy része elhagyta a terültet, de néhányan többször is nekiveselkedtek a kordonoknak. Őket vízágyúval és paprikasprével sikerült megállítani. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »