Klenáncz József újabb "akácmézét" hívta vissza a Nébih – egészséget veszélyeztetőnek minősül a terméke

Klenáncz József újabb "akácmézét" hívta vissza a Nébih – egészséget veszélyeztetőnek minősül a terméke

A CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József újabb termékét hívta vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december 23-án – derül ki a hatóság honlapjáról.

A Nébih indoklása szerint az A2 tételazonosítóval megjelölt akácmézről nem lehetett megállapítani, hogy milyen alapanyagok felhasználásával készült, és azt sem, hogy ezen alapanyagok honnan származnak.

Hírdetés

Mindezek következtében az A2 tétel nem nyomonkövethető, így egészséget veszélyeztető, nem biztonságos élelmiszernek minősül – írják.

Minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül elrendelték a termékek forgalomból való kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását.

Nemrég számoltunk be arról, hogy akácmézként árulták az áruházláncok Klenáncz József termékeit, melyekről a Nébih novemberben kimondta, hogy „nem viselhetik az akácméz elnevezést”. Klenáncz három termékét is kivonták a forgalomból, vagyis a fenti tétellel együtt már összesen négy termékét. Hogy a frissen kikerült jogsértéséért mekkora büntetést kap, azt egyelőre nem tudjuk, de a korábbiakat pármilliós bírsággal megúszta. A Nébih a 24.hu-nak korábban úgy fogalmazott, hogy:

A hivatkozott, a jogsértéslistán elérhető ügyben a bírság összértéke meghaladta a 2,5 millió forintot.

Az viszont már jobban fájhat Klenáncznak, hogy a Spar leállította az összes Klenáncz-akácméz rendelését, de jelenleg a Tesco sem vásárol belőlük.

2015-ben írtuk: Nem volt elég a mézhamisítás, gázlopással is kereste az izgalmakat Klenáncz

2011: Antibiotikummal szennyezett mézeket találtak


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »